Nyaung U – Old Bagan
Blijf op de hoogte en volg Koen en Yvette
28 September 2012 | Myanmar, Pagan
Het was er net zo warm dan dat het er mooi was dus rond 13:00 uur zijn we gecrashed in het restaurant ‘ Be kind to animals’ . Eindelijk weer eens lekker gegeten. Hier hadden we ook onze eerste ontmoeting met de Spanjaarden. Hierover in een later verhaal meer. Diezelfde middag zijn we met de Spanjaarden met een boot naar de overkant gegaan om uitzicht vanaf een berg over Bagan te hebben.
Het was mooi, maar wel anders als dat we verwacht hadden. In het donker gingen we terug met de boot, waarin Koen onze Spaanse vriendin (Maria) behoorlijk bang aan het maken was. Onze Kapitein van de Burmeerse versie van de Concordia of Titanic, voorkwam eem botsing met een van de diverse zandbanken d.m.v. het gebruik van de “ geavanceerde technologie” genoemd een zaklamp. Gelukkig hadden we toch geen zwemvesten of wat dan ook voor het geval dat. ‘s Avonds samen naar een lokaal festival geweest waar we in het gezelschap van een een Engels gay koppel hebben genoten van de Burmeese keuken, athans dat hebben we geprobeerd.
The day after: Wederom een fiets gehuurd en de vele tempels verder bezocht. Wat is dit indrukwekkend zeg! Degene die dit ooit allemaal bedacht heeft moet haast wel gekker zijn geweest dan de bedenker van de piramides, en het bouwen van Rome. De tempel voorzien van inkepingen gevuld met Boedha`s maakte op ons de meeste indruk, echt fantastisch. Daarna maakte de slang van 2 meter in een andere tempel de meeste indruk op ons. Gelukkig was deze volgens de mensen niet giftig, maar er zijn ook veel cobra slangen die hier leven.
Nadat we in de middag op onze vaste stek zijn gecrashed voor een heerlijke hap, hebben wij ondanks Yvette haar PieterBuren Hoesje de tour doorgezet. Het was meer “ same same, but different “ .
Een tempel bood ons prachtig uitzicht over heel Bagan, voor ons was dit helemaal top. Ondanks het overweldigende uitzicht hadden de toeristische monnikken alleen maar oog voor ons, en mochten (lees moesten) we met iedereen op de foto. Daarna zijn we naar de grootste tempel gegaan van Bagan. Deze tempel heeft een wat griezelig aanzicht en een akelige historie, waarbij armen afgehakt werden als je niet goed genoeg metselde, waarin de koning zijn vader, broer en vrouw vermoord, etc.
Vervolgens voor de sunset naar de Swasadee tempel gefietst, waar je een prachtig uitzicht hebt over heel Old Bagan. Na de sunset zijn we als een gek achter een koets aangefietst, aangezien we anders niet meer terug waren gekomen in het pikke donker. We wisten namelijk de weg niet en hadden geen licht. Niet heel handig.. Gelukkig vond het engels koppeltje het niet zo heel erg dat we hun romantiek hebben verpest (hopen we :-) ).